7 listopad

Vernisáž výstavy In memoriam

MístoPraha, Valdštejnské náměstí 17/4 - Senát Parlamentu České republiky
Datum a čas07.11.2017 17:00

V úterý 7. listopadu 2017 v 17.00 hodin se uskuteční v Senátu Parlamentu České republiky slavnostní zahájení výstavy In memoriam, na jejímž pořádání se podílejí odbor pro válečné veterány sekce právní Ministerstva obrany společně s 1. místopředsedkyní Senátu Parlamentu ČR Miluší Horskou. Zahájení se zúčastní zástupce náčelníka Generálního štábu – náčelník štábu generálporučík Aleš Opata a ředitel odboru pro válečné veterány Ministerstva obrany plukovník gšt. Eduard Stehlík.

Výstava In memoriam je věnována památce novodobých válečných veteránů, kteří položili život při plnění služebních úkolů na zahraničních misích, ale také při plnění úkolů v České republice. Výstava měla premiéru v prosinci minulého roku v rámci tradiční vzpomínkové akce Ministerstva obrany na padlé vojáky Cesta za světlem. Poté se představila v Komunitním centru pro válečné veterány v Brně a na Univerzitě obrany v Brně. V Senátu se poprvé představí mimo resort Ministerstva obrany širší veřejnosti.

Slavnostního zahájení výstavy se zúčastní představitelé Senátu Parlamentu ČR, zástupci Ministerstva obrany a Generálního štábu AČR. Účast přislíbili i rodinní příslušníci vojáků, jejichž památce je tato výstava věnována.

Kontaktní osoby za Ministerstvo obrany: plukovník gšt. Eduard Stehlík, odbor pro válečné veterány SPráv MO, tel.: 973 201 251, 724 605 457, Tereza Mrkvičková, odbor pro válečné veterány SPráv MO, tel.: 973 214 207, 792 306 266