10 listopad

Nástup příslušníků Univerzity obrany v Brně ke Dni válečných veteránů

MístoBrno, Šumavská - Univerzita obrany v Brně (kasárna)
Datum a čas10.11.2017 08:00

V pátek 10. listopadu 2017 v 8.00 hodin se uskuteční na nástupišti v brněnských kasárnách na ulici Šumavská slavnostní nástup všech příslušníků a zaměstnanců Univerzity obrany v Brně při příležitosti Dne válečných veteránů, kterého se zúčastní také představitelé partnerských spolků a veteránských organizací. S projevem k tomuto významnému dni vystoupí rektor-velitel UO brigádní generál Bohuslav Přikryl. Na nástupu univerzity proběhne předání medailí Armády České republiky příslušníkům UO.

 

Po skončení nástupu pokračuje program pro studenty brněnských středních škol, v jehož rámci proběhne ukázka historických bojových praporů, vojenské techniky, výstroje a výzbroje AČR, historických zbraní a robotického prostředku TAROS, prohlídky laboratoří katedry zbraní a munice, katedry bojových a speciálních vozidel a katedry elektrotechniky, ukázky boje zblízka MUSADO MCS a taktického výcviku skupiny COMMANDOS.

 

Kontaktní osoba: Vladimír Šidla, tiskový mluvčí Univerzity obrany v Brně, tel.: 973 442 554, 602 695 153, e-mail: vladimir.sidla@unob.cz