11 listopad

Pochod Memoriál československých parašutistů

MístoChrudim
Datum a čas11.11. - 12.11.2017

Chceme Vás pozvat na již 6. ročník Memoriálu československých parašutistů pořádaný 43. výsadkovým praporem nejen na připomenutí paraskupiny Tungsten (kapitán Pernický a rotmistr Musil), ale i všech ostatních. 

Jelikož tento ročník pořádáme zároveň na 70. výročí výsadkového vojska, rozhodli jsme se ho pojmout jinak než poslední ročníky. Pochod tedy bude pořádán výhradně na plnou 70 km vzdálenost, a to po družstvech (dvoučlenných, stejně jako v případě paraskupiny Tungsten – může jít však více týmů pohromadě). 

Přihlášky na 70 km pochod družstev viz níže: www.pochod70.unas.cz

DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ:
Přihlášky a platby zaslat nejpozději do 15. října. KAPACITA JE STRIKTNĚ OMEZENA NA MAXIMÁLNĚ 300 DVOUČLENNÝCH TÝMŮ. V případě, že platba nedojde do 15. října, bude přihláška automaticky stronována. 

Shrnutí historie paraskupiny TUNGSTEN:
Byla vysazena 21. 12. 1944 ve 22.00 hodin u Libenic mezi Kolínem a Kutnou Horou. Následující den po orientaci v terénu se příslušníci skupiny vydali na cestu do operačního prostoru u Hlinska. Sedm dní trval jejich stokilometrový pochod ve sněhových závějích s omrzlinami na nohou a obličeji. Při síle je držela chlapská vůle, vědomí vojenské povinnosti a kilo čokolády. 29. 12. 1944 konečně dosáhli cíle a smluveným heslem se ohlásili na záchytné adrese u Musilů. Po ošetření a jídle prospali téměř 40 hodin.

Všechy další informace viz obrázkový plakát a info odkaz. Pochod bude zahájen jako každý rok seskoky výsadkářů na letišti Chrudim. Nástup bude symbolicky v 11 hodin, 11. 11. Tak nezmeškejte, na nikoho nečekáme ;-).

Budeme se na Vás těšit a Pot šetří krev!

 

facebook

 

2017-11-11