7 červen

Bahna 2014 – Den pozemního vojska

MístoVojenský prostor Bahna, Strašice
Datum a čas07.06.2014 09:00

Již pětadvacátá Bahna – Den pozemního vojska Armády České republiky proběhnou v sobotu 7. června 2014 tradičně v prostoru tankodromu Bahna u Strašnic. Oslaví čtvrt století své existence a připomenou další významná výročí.

Dne pozemního vojska je svátkem pro všechny příznivce naší armády a vojenské historie. Ne jinak tomu bude letos, kdy Bahna oslaví své 25. narozeniny. Za tu dobu se z původního závodu vojenských nadšenců stalo největší setkání naší armády a veřejnosti.

Armáda se letos chystá prezentovat trochu jinak, než je obvyklé. Diváci si na svých místech vyzkouší pocit vojáků, kteří čelí útoku našich jednotek. Uvidí i hromadný seskok výsadkářů z letounu CASA.

Kdo se těší na ukázky z vojenské historie, rozhodně nepřijde zkrátka.  Bahna spolu se svým partnerem a spolupořadatelem – Československou obcí legionářskou připomenou 100 let od vzniku našich legií a vypuknutí první světové války. Ukázky se zúčastní i repliky prvoválečných letadel.

Téměř na den přesně vychází s Bahny i 70. výročí vylodění spojenců v Normandii, které připomene defilé spojenecké techniky. Československý odboj na východní frontě a rovněž 70. výročí Karpatsko–dukelské operace připomene odpolední bojová ukázka v podání klubů vojenské historie.

Letos je opravdu na co se těšit a doufáme, že se se všemi našimi příznivci potkáme v dobovém táboře československých legií.

Program akce, mapy a další užitečné informace najdete na stránkách www.bahna.eu

Bahna