16 duben

Sbírkové dny Europeana 1914-1918 v Brně

MístoBrno, Cihlářská 9 - kino Art
Datum a čas16.04.2016 12:00 - 18:00

Netradiční, edukativní a hravou formou proběhnou během dubna 2016 sbírkové dny, jejichž účelem je připomenutí 100 let od první světové války a nashromáždění rodinných pokladů z té doby. Máte na půdě schované fotografie, dopisy, deníky nebo pohlednice po vašem pradědečkovi, který sloužil v legiích? Váže se k nim nějaký zajímavý příběh? Přineste tyto předměty na některý ze sbírkových dní, profesionální tým je digitalizuje a posléze vloží do databáze, odkud budou moci být zveřejněny v online archivu http://www.europeana1914-1918.eu/en a na portálu http://www.esbirky.cz/. Předměty si posléze odnesete domů, nebo je můžete věnovat do sbírek Národního muzea či Národního filmového archivu.

V rámci akce proběhne bohatý doprovodný program, kdy si budou moci děti v rámci zvukové dílny vyzkoušet ozvučení němého filmu, prohlédnout si výstavu Československé obce legionářské a profesionálním výkladem, nechat se vyfotografovat v dobových kostýmech v tematickém fotokoutku nebo si vyzkoušet roli scénáristy formou recykliteratury. Možná přijde i kůň!

Akci pořádá Národní muzeum ve spolupráci s Národním filmovým archivem a Československou obcí legionářskou pod taktovkou nadace Europeana.

Akce se uskuteční v Brně 16. dubna v kině Art (Cihlářská 9, Brno).

 

2016-04-02