14 únor

Konference Péče o památky a krajinu v Karlovarském kraji

MístoKarlovy Vary, Závodní 378/84 - Krajská knihovna Karlovy Vary
Datum a čas14.02.2019 09:00 - 17:00

Spolek pro dokumentaci a obnovu památek Karlovarska pořádá ve spolupráci s Karlovarským krajem ve čtvrtek 14. února 2019 v Krajské knihovně v Karlových Varech – Dvorech třetí ročník konference Péče o památky a krajinu v Karlovarském kraji – prezentace činnosti spolků, obcí a dalších institucí v oblasti záchrany a obnovy památek a kulturní krajiny na území Karlovarského kraje v roce 2018. 

Smyslem setkání je prezentovat veřejnosti ukázky příkladné péče o kulturní dědictví regionu, a představit vybrané realizované projekty a jejich iniciátory. Cílem konference je rovněž setkání zástupců nejrůznějších odvětví památkové péče v Karlovarském kraji a předávání si zkušeností při záchraně a obnově kulturního dědictví regionu.

V programu zazní přednášky na téma obnovy významných sakrálních staveb, panských sídel, hospodářských objektů, lidové architektury, či drobných památek v krajině Karlovarska, Sokolovska a Chebska. Mezi přednášejícími budou pracovníci regionálních muzeí a dalších odborných institucí, starostové obcí, zástupci nejrůznějších spolků i majitelé památkových objektů. 

Konference je tematicky zaměřena především na regionální památky a památkou péči, její význam však jistě přesahuje rovněž do oblasti cestovního ruchu, pro který jsou realizace záchrany a obnovy kulturního dědictví regionu důležitým aspektem rozvoje.

Vstup volný.

 

facebook