26 červen

Hranické hry bez hranic – bezpečné město

MístoHranice na Moravě - Kasárna Gen. Zahálky
Datum a čas26.06.2019 08:00 - 13:00

Ve středu 26. června 2019 v době od 8.00 do 12.30 hodin pořádá v prostorách kasáren generála Zahálky 71. mechanizovaný prapor ve spolupráci s Městem Hranice akci pro děti s názvem Hranické hry bez hranic – bezpečné město. Na programu se podílí Městská policie Hranice, Policie ČR, Vojenská policie, Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje, Zdravotnická záchranná služba Olomouckého kraje a Český červený kříž.

Pro návštěvníky budou připraveny statické ukázky techniky, výzbroje a materiálu všech zúčastněných složek a dynamické ukázky jejich činnosti. Mezi oblíbené atrakce patří lezecká stěna JAKUB pod dohledem instruktora, střelba ze vzduchovek nebo na policejním trenažéru. Zpestřením akce bude statická ukázka bitevního vrtulníku a nízký průlet stíhaček JAS 39 GRIPEN.

Děti si mohou užít skákací hrad. Jako každý rok bude organizována i soutěž pro hranické základní školy v disciplínách s vojenskou tematikou (hod granátem na cíl, prověření paměti, lezení po provazovém žebříku na horolezecké stěně JAKUB, střelba na trenažéru, šplh na tyči, skok do výšky, běh v písku i dráha bojovníka). V minulých ročnících do kasáren pravidelně zavítalo kolem 3 000 návštěvníků.