18 červen

Pietní akt k 78. výročí boje československých parašutistů v chrámu sv. Cyrila a Metoděje

MístoPraha, Resslova 9a - Chrám svatých Cyrila a Metoděje
Datum a čas18.06.2020 10:00 - 11:00

Ve čtvrtek 18. 6. 2020 od 10.00 se v pražské Resslově ulici u chrámu svatých Cyrila a Metoděje bude konat pietní akt. Připomene hrdinství československých parašutistů, kteří se zde před 78 lety ukrývali po úspěšně provedeném atentátu na říšského zastupujícího protektora Reinharda Heydricha a zemřeli v hrdinném boji proti mnohonásobné nacistické přesile. 

 

Vzpomínka pořádaná ve čtvrtek 18. června 2020 v Resslově ulici v Praze 1, před pravoslavným chrámem svatých Cyrila a Metoděje, se oproti minulým rokům bude odehrávat v zmenšeném formátu, a to vzhledem k opatřením, které se týkají koronavirové epidemie a vycházejí z vládních usnesení.

Ceremoniál začne v 10.00. Na rozdíl od minulých let nebude Resslova ulice uzavřena pro automobilovou dopravu. Pozvaní hosté se budou řadit na chodníku podél kostela v dvoumetrových rozestupech.  Od ulice Na Zderaze po Karlovo náměstí bude tato část chodníku Resslovy ulice pro veřejnost nepřístupná.

Po skončení oficiální části pietního aktu mohou občané položit pod pamětní deskou na chrámu svatých Cyrila a Metoděje květiny a vzdát poctu padlým hrdinům.

Během oficiální části pietní vzpomínky dbejte prosím pokynů organizátorů a Vojenské policie ohledně pohybu v místě. Ukončení pietního aktu je naplánováno na 10.30.

Upozorňujeme, že Národní památník hrdinů heydrichiády, respektive krypta kostela, v níž je památník umístěn, je nadále z důvodů Covid-19 uzavřen.

 

ODKAZ