22 únor

Přednáška Žatecké osmičky I

MístoŽatec, Husova 678 - Regionální muzeum K. A. Polánka v Žatci
Datum a čas22.02.2018 17:00

Žatecké regionální muzeum přispěje k letošním oslavám osmičkových výročí také sérií přednášek. Zájemci se mohou seznámit s více či méně známými událostmi, které se odehrály v letech končících číslicí osm. První část přednášky Žatecké osmičky muzejní historičky Milady Krausové se zaměří na výročí od doby vrcholného středověku po rok 1918. Nahlédnete však samozřejmě nejen do regionálních dějin. Opomenuto nezůstane propojení s velkou historií. Nebudou chybět příběhy vzniku vybraných budov, slavných bitev, pohrom či revolucí. Přednáška se koná dne 22. února v 17.00 v hlavní budově muzea  v Husově ulici.

Na tuto přednášku naváže na podzim její druhá část věnovaná novodobých osmičkám a také některé specializované přednášky externích přednášejících věnované vybraným osmičkovým výročím. Magické osmičky tak naváží na úspěšné loňské sedmičky.

Zájemci mohou spojit návštěvu přednášky s prohlídkou výstavy Tomáš Garrigue Masaryk a armáda Československé obce legionářské, která v budově muzea v únoru probíhá.

 

2018-02-22