7 duben

Otevírání pevnosti Terezín

MístoPevnost Terezín
Datum a čas07.04.2018 10:00 - 16:00

2018-04-07

 

Rok se s rokem opět sešel a pevnost Terezín otevírá své brány. Čeká nás turistická sezóna, kterou zahájí jak se sluší a patří. Během celého dne si budou moci malí i velcí návštěvníci prohlédnout nejen opravené historické prostory a v nich vytvořené expozice, ale také zažít atmosféru doby, kdy se nosily pohádkové uniformy a třírohé klobouky.

Pěší regiment Gaisruck Vám předvede vojenský výcvik dle dobových předpisů a zasvětí vás do kasárenského života. Nad opevněním budou burácet výstřely z pevnostních děl, s jejichž obsluhou Vás seznámí dělostřelci z Feld Artillerie Corps. Muzeum la Grace vás zasvětí do nástrah mořeplavby v 18. století a představí vám svou plachetnici, která brázdí moře i oceány. Po celý den budete mít možnost se seznámit se starými řemesly. Chybět nebude kovář, košíkář, ale i další původní řemesla. Navíc v 15:00 proběhne křest našich mláďátek ;). To vše na Kavalíru 2.

Sapéři zábavnou formou ukáží strasti a slasti života na vojenské strážnici Litoměřické brány, nechají Vás posedět u stolu s cínovým nádobím a poležet si na slamníku a že nevíte, jak vypadal záchod v 18. století? Přijďte a zjistíte ;).

Vědomosti o pevnosti jako takové budete moci načerpat v jejím muzeu v Retranchementu 5 či od průvodce, který Vás za svitu svíček dobových lamp provede labyrintem podzemních chodeb. 

Sapéři na strážnici Litoměřické brány a podzemní chodby
10:00 – 16:00 – každou celou hodinu (poslední v 15:00) komentované prohlídky strážnice a podzemních chodeb

Celkové vstupné do všeho výše zmíněného je 100 Kč pro dospělé, 60 Kč snížené a 280 Kč rodinné.

Navíc od 17:00 do 19:00 jsme si pro vás připravili pohádky z pevnosti. Tak pojďte s námi se vrátit do dětských let a poznávat pohádkové bytosti. Pro děti jsou připraveny hry a soutěže o sladké odměny. 
Vstupné na Pohádky z pevnosti je dospělí 80 Kč, snížené 50 Kč a rodinné 220 Kč.

 

facebook