3 květen

Divadelní představení The Accidental Hero v Nepomuku

MístoNepomuk, náměstí Augustina Němejce 69 - Švejk restaurant U Zeleného stromu
Datum a čas03.05.2019 17:30

2019

 

Strhující a jedinečné divadelní představení ve formě one-man-show, v rámci níž americký autor a hlavní protagonista v jedné osobě, Patrick Dewane, představí v rámci pětice představení nečekaný životní příběh a osudy svého dědečka, Čechoameričana Matta Konopa.

Ten se jako podplukovník americké armády a příslušník slavné 2. pěší divize zúčastnil tažení napříč západní Evropou, aby nakonec v květnu 1945 završil svoji válečnou pouť v malé zemi uprostřed Evropy, o které slyšel do té doby jen z vyprávění, a našel zde dokonce své rodné kořeny.

„Dědečkův příběh je něco jako pohádka. Na konci 2. světové války osvobozoval stejné město, v němž jeho prarodiče dříve bydleli. Lidé z Domažlic jej nesli na ramenou a nazývali jej svým osvoboditelem. Já přitom věřím, že oni osvobodili jeho,“ je přesvědčen Patrick Dewane. Proč? Dozvíte se během hry.

Patrick Dewane dále připomíná, že Konop byl prvním, kdo na plzeňském náměstí 8. května přes reproduktory oznámil osvobození města.

Hra má mezi diváky velký úspěch. Nejen ve Spojených státech ji někteří lidé zhlédli opakovaně. Dewane by ji doporučil všem, kteří se zajímají o dojemný rodinný příběh o české historii. „Ale je to i humorná hra. Jeden český kamarád mi říkal, že dědečkův humor byl typicky český,“ říká Patrick

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
Termíny a místa konání Tour 2019:
– 3.5. od 17:30 Švejk restaurant a hotel U Zeleného stromu, Nepomuk (představení pro veřejnost)
– 4.5. od 14:00 Kopeckého sady 11 (budova vedle Měšťanské besedy), Plzeň (představení pro veřejnost)
– 5.5. od 19.00 Kino Čakan, Domažlice (představení pro veřejnost)
– 6.5. od 10:00 Kino Čakan, Domažlice (představení pro studenty)
– 7.5. od 13:00 Kulturní dům Holýšov (představení pro veřejnost)
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
VSTUPNÉ ZDARMA
Představení je doplněno českými titulky.

 

facebook