25 říjen

Slavnostní nástup pěší roty Aktivní zálohy KVV České Budějovice

MístoČeské Budějovice, náměstí Přemysla Otakara II.
Datum a čas25.10.2019 12:00 - 13:00

V pátek 25. října 2019 se od 12.00 hodin na náměstí Přemysla Otakara II. v Českých Budějovicích uskuteční slavnostní nástup pěší roty Aktivní zálohy Krajského vojenského velitelství České Budějovice. Akce se koná při příležitosti oslav 15. výročí vzniku jednotky. Ceremoniálu bude přítomna hejtmanka Jihočeského kraje Ivana Stráská, primátor statutárního města České Budějovice Jiří Svoboda, představitelé Armády ČR, Policie České republiky, Hasičského záchranného sboru, Celní správy ČR a další hosté.

Nástupu se zúčastní také četa 25. protiletadlového raketového pluku ze Strakonic, která je partnerským útvarem českobudějovických záložníků, a jednotky Integrovaného záchranného systému.

Hosté a vojáci si připomenou Den vzniku samostatného československého státu položením kytic a věnců u pamětní desky T. G. Masaryka na budově radnice. Součástí programu bude od 10.00 do 16.00 hodin na náměstí Přemysla Otakara II. dynamická ukázka vojenské, policejní a hasičské techniky. K poslechu bude hrát Ústřední hudba Armády České republiky.