24 listopad

Pochod živých – symbolický pochod se svíčkami od nádraží v Bohušovicích nad Ohří do Terezína

MístoTerezín, Principova alej 304 - Památník Terezín
Datum a čas24.11.2021 09:00 - 14:00

Pochod živých – symbolický pochod se svíčkami od nádraží v Bohušovicích nad Ohří do Terezína v den příjezdu prvního transportu do židovského ghetta v Terezíně  

 

Dne 24. 11. 1941 přijíždí na nádraží do Bohušovic nad Ohří 340 Židů do nově vzniklého ghetta v Terezíně. Jdou pěšky od nádraží v Bohušovicích do Terezína, stejně jako tisíce dalších v dalším roce, než byla postavena přímá železniční vlečka do Terezína. Přijďte si připomenout toto výročí a jít tou samou cestou jako první obyvatelé terezínského ghetta před 80 lety.

Sraz v Bohušovicích nad Ohří před nádražím, konec cesty u pamětní desky železniční vlečky v Terezíně. Přesný čas srazu účastníků bude upřesněn.

 

AKCE JE SOUČÁSTÍ CYKLU, KTERÝM SI PAMÁTNÍK TEREZÍN PŘIPOMÍNÁ 80. VÝROČÍ ZAHÁJENÍ DEPORTACÍ ŽIDŮ Z ČESKÝCH ZEMÍ A VZNIKU GHETTA TEREZÍN.

 

https://www.pamatnik-terezin.cz/kalendar-akci/pochod-zivych-symbolicky-pochod-se-svickami-od-nadrazi-v-bohusovicich-nad-ohri-do-terezina-v-den-prijezdu-prvniho-transportu-do-zidovskeho-ghetta-v-terezine-2021-11-24