20 leden

Stručně o Wansee

MístoPraha 7, Bubenská 177 - Památník ticha Bubny
Datum a čas20.01.2022 15:00 - 17:00

Konferenci ve Wannsee, na níž si 20. ledna 1942 tehdejší příslušníci složek SS v tajnosti upřesnili otázky logistiky konečného řešení židovské otázky připomene Památník ticha setkáním Stručně o Wannsee. Diskusního setkání Památníku ticha v osudný den přesně po osmdesáti letech se zúčastní v 15 hodin v Rezidenci primátora na Mariánském náměstí v Praze historici, politici, novináři a spisovatelé Petr Pithart, Jakub Rákosník, Pavel Kosatík, Petr Koura, Jakub Szantó, Fedor Gál, Petr Fischer nebo vrchní zemský rabín Karol Sidon.

K vyjádření na téma odkazu konference a jejího významu v současném globalizovaném světě byly osloveny i takové osobnosti, jako bývalá ministryně USA s českými kořeny Madeleine Albrightová, bývalá německá kancléřka Angela Merkelová nebo spisovatel a předkladatel Patrik Ouředník žijící ve Francii. Jejich názory budou tlumočeny v průběhu diskuse.

Celou akci budou moderovat herci z pražského divadla Vosto5 Ondřej Cihlář a Petr Prokop. Setkání bude ve spolupráci s Českou televizí pro veřejnost streamováno na: https://www.ceskatelevize.cz/…/14735698443-strucne-o…/

Akce bude probíhat v souladu s aktuálně platnými protipandemickými opatřeními. Kapacita je omezena. Zájemci se mohou registrovat do vyčerpání omezené kapacity míst na: rezervace@pamatnikticha.cz.

 

https://www.facebook.com/events/1118764168867984/