25 únor

Sparta vzdává hold (XIII. ročník)

MístoONLINE / Praha 9, Českomoravská 2345/17 - O2 Aréna
Datum a čas25.02.2022 18:15 - 20:00

Letošní ročník projektu, kterým hokejisté pražské Sparty vzdávají hold příslušníkům složek Integrovaného záchranného systému, bude věnován Armádě České republiky s důrazem na aktivní zálohu. V pražské O2 areně se odehrají dva hokejové zápasy a před stadionem bude vystavena profesionální technika složek IZS. 

Sparťanský Hold složkám IZS letos opět nebude mít svoji tradiční podobu. Vše bude trochu jinak než v ročnících před covidem, protože epidemická situace stejně jako vloni nedovoluje odehrát sportovní utkání v hale plné fanoušků. Bez diváků tak odehrají hokejisté pražské Sparty ve speciálních maskáčových dresech dva zápasy, první proti Motoru České Budějovice ve středu 23. února od 18:30 a druhý s HC Olomouc v pátek 25. února. Ten začne přibližně v 18:15 a bude hlavním utkáním Holdu se slavnostním ceremoniálem. Obě utkání bude v přímém přenosu vysílat digitální televize O2 TV Sport.

 

ODKAZ

 

I když je letošní ročník odlišný od těch předcházejících, některé tradiční akce proběhnou jako obvykle. Během pátečního utkání odehrají v přestávkách na ledě O2 areny svůj miniturnaj hokejové týmy AČR a Policie ČR. Za armádu nastoupí družstvo složené z příslušníků leteckých základen Náměšť nad Oslavou a Čáslav. Podobně jako v minulých letech, budou během pátečního hlavního zápasu před O2 arenou vystavena vozidla všech složek IZS, včetně vojenského Kajmana a obrněného Iveca. Zábavné soutěže o ceny i vzdělávací výstavu POKOS nabídne stánek Ministerstva obrany. O možnostech profesionální kariéry v Armádě ČR poskytnou informace vojenští rekrutéři a zajímavé informace o své službě budou podávat i příslušníci aktivní zálohy.