25 květen

Záznam představení VOSTO5: Pérák vs. Heydrich – Na jméně nezáleží. Rozhodují činy!

MístoPraha 10, Holandská 669/1 - Kino Vzlet (velký sál)
Datum a čas25.05.2022 19:30 - 21:00

K letošnímu 80. výročí atentátu čs. parašutistů na říšského protektora Reinharda Heydricha, jednoho z největších hrdinských činů našeho odboje proti nacismu, bude na původním sádrovém plátně ve Vzletu promítnut záznam akční historické fikce Pérák – Na jméně nezáleží. Rozhodují činy!, který byl unikátním způsobem nasnímán v mramorem vykládané dvoraně Právnické fakulty UK v rámci projektu Film Naživo.

V režii Jiřího Havelky se mytická postava českého superhrdiny Péráka zaplete právě do příprav atentátu a pokusí se s výsadkem skupiny Anthropoid navázat spojení a zjistí další spletité souvislosti. Podaří se Pérákovi a ostatním hrdinům českého odboje pozměnit v inscenaci Divadla Vosto5 historii?

Akční historická fikce Divadla VOSTO5, která kombinuje prvky bojových umění a kaskadérských výstupů s poetikou originálního autorského divadla s typickým slovním humorem.

Hravá interpretace dramatických událostí z období Protektorátu: horečnou činnost fiktivní odbojové skupiny – československé ligy výjimečných – téměř smete nečekaný úder nastupujícího říšského protektora Heydricha, který přijíždí do Prahy nastolit pořádek. Zachrání situaci mytický český superhrdina Pérák, který díky pérům na nohou přeskakuje pražské ohrady, tramvaje a domy a škodí fašistickým okupantům? A existuje vůbec?

Skutečné osobnosti naší historie v neuvěřitelných souvislostech. Podaří se Václavu Morávkovi, Adině Mandlové, Juliu Fučíkovi, Jaroslavu Foglarovi a dalším uskutečnit převratný plán? Čas se krátí a situaci komplikují parašutisté z Anglie. Vše neodvratně směřuje k atentátu! Změní Vosto5 dějiny?

Inscenace přináší nečekaná fiktivní dobrodružství, která proplétá s historickou realitou a vytváří překvapivý alternativní výklad dějin.

Film Naživo je ojedinělý projekt Viktora Tauše, v němž vybrané divadelní soubory inscenovaly svá představení mimo divadlo, v exteriérech nebo unikátních prostorech, které obsahu původní divadelní hry dodávají nový kontext a rozvíjí téma. Filmový štáb je natáčel v jediném živoucím záběru, který byl v ten samý okamžik přenášen do kin v celé České republice.

 

CENA VSTUPENEK: 150 Kč

 

https://vzlet.cz/program/vosto5-perak-vs-heydrich-na-jmene-nezalezi-rozhoduji-ciny

 

https://www.facebook.com/events/713853436524180/