Den válečných veteránů na Praze 2

25. 11. 2018

Jak je již poslední roky zvykem i v letošním jubilejním roce se členové Československé obce legionářské, jak jinak, než v legionářských stejnokrojích, zúčastnili Dne válečných veteránů na náměstí Míru v Praze. Akce byla pořádána Městskou částí Praha 2 ve spolupráci s Armádou ČR, Československou obcí legionářskou, Sdružení válečných veteránů a dalšími organizacemi. Přítomen byl i předseda ČsOL br. Pavel Budinský, který předal věcný dar starostce MČ Praha 2 Mgr. Janě Černochové. 

V našem stánku byla k dostání celá řada zajímavých tiskovin a pohlednic vztahujících se jak k legionářské tématice tak k 100. výročí založení samostatného československého státu. Návštěvníky k našemu stánku přilákala i bohatá výstavka legionářské výstroje a výzbroje, ze které byli nadšeni hlavně ti nejmladší. Bratři na stánku v průběhu dne poskytli dotazujícím se celou řadu rad a tipů, jak dohledat svoje legionářské předky a neopomenuli doporučit návštěvu Legiovlaku, který toho času stál na nádraží v Dejvicích. K vidění byla také celá řada tematických dokumentů, výstav a současné vojenské techniky.

Na pódiu probíhal ještě doprovodný program za bohaté účasti základních škol. Cíle oslovit veřejnost a informovat o Dni válečných veteránů bylo zdárně dosaženo a my se opět těšíme na příští ročník.

text: br. Erik Štrégl

foto: Praha 2