Czech Army Strongman 2010

7. 5. 2010

Dne 18. 4. 2010 se v brněnských Židenických kasárnách uskutečnila akce Czech Army Strongman uspořádaná ČsOL a Aktivními zálohami AČR Brno.

Soutěžilo se ve čtyřech disciplínách. Tři byly určeny pro družstva – bench press, hod pneumatikou a tahání nákladního vozidla, čtvrtá disciplína, mrtvý tah, patřila jednotlivcům. Soutěže se zúčastnilo celkem pět tříčlenných družstev, Brno A a Brno B sestavené z příslušníků Aktivních záloh AČR Brno, družstvo KVH Brno, družstvo 601. skupiny speciálních sil a družstvo „veteránů“ PZ 42.

Podle očekávání všechny soutěže družstev vyhrálo družstvo Brno A (aktivní zálohy), jehož členové dokázali dohromady v bench pressu zvednout 70 kg těžkou činku 141x, pneumatikou hodit na vzdálenost 13,96 metru (součet tří hodů) a 40 metrů dlouhou dráhu s nákladním vozidlem urazit za 17,53 vteřiny. V mrtvém tahu s rezervou zvítězil Pavel Kalaš (601. skupina speciálních sil), který zvedl 190 kilo.

Organizátoři soutěže chtějí touto cestou poděkovat také sponzorům soutěže, především společnosti IRON MAN specializující se na powerlifting,  bodybuilding, vzpírání, fitness a bojové sporty, prodej příslušného vybavení a potřeb i poradenství v této oblasti – blíže viz http://www.ironpower.cz/

Text: Jitka Lenková

Foto, zdroj a další podrobnosti:

http://www.ironpower.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=104:arm

http://www.gpc.cz/forum/viewtopic.php?t=983