Přijetí delegace Československé obce legionářské

8. 6. 2010

První květnové dny jsou již tradičně spojovány především s koncem války a oslavami Dne vítězství. Tyto významné historické události si příslušníci 102. praporu připomněli nejen slavnostním nástupem dne 7. 5. 2010, ale již o den dříve díky návštěvě delegace ČsOL.

Její členové v čele s místopředsedou brig. gen. Alexandrem Beerem dorazili v dopoledních hodinách dne 6.5.2010 do posádky, kde byli přijati velitelem útvaru pplk. Ing. Pavlem Andráškem.

Brigádní generál Alexander Beer a velitel útvaru pplk. Ing. Pavel Andráško

Po přivítání již vše probíhalo podle stanoveného harmonogramu. Nejprve velitel útvaru prezentoval 102. průzkumný prapor. Příslušníci praporu se zúčastnili již 21 zahraničních misí na třech kontinentech. Poté proběhly ukázky techniky, materiálu a zbraní.

Ukázky techniky materiálu a zbraní

Velitel útvaru pplk. Ing. Pavel Andráško prezentuje 102 průzkumný prapor.

Zástupci ČsOL položili kytici k pietnímu místu 102. průzkumného praporu.

Celý program byl zakončen besedou, kde se příslušníci útvaru mohli dozvědět mnoho zajímavého ze života těchto veteránů v bojích II. světové války.

Zájemce z řad velení a příslušníků útvaru seznámil Bc. František Gábor s projektem „Podpora veteránů při návratu do práce po ukončení mise“, který ČsOL realizuje.

Zájemce z řad velení a příslušníků útvaru seznámil Bc. František Gábor s projektem „Podpora veteránů při návratu do práce po ukončení mise“.

Program poskytne klientům zlepšení všeobecné orientace na trhu práce a zprostředkuje zvýšení kvalifikace formou individuálních školení. Kromě toho bude v rámci projektu aktivně navrhovat účastníky projektu vybraným zaměstnavatelům a naopak.

Text a foto: Veronika Zdobinová