Růže pro válečné veterány s ONDRÁŠEM

11. 9. 2010

Československá obec legionářská – jednota Valtice uskutečnila opět ve spolupráci s Vojenským uměleckým souborem ONDRÁŠ Brno další ze svých plánovaných akcí pro a ve prospěch válečných veteránů II. světové války.

Ve dnech 8. a 9. září 2010 se v břeclavském Domě kultury DELTA rozezněly tóny cimbálové muziky a taneční variace souboru ONDRÁŠ hned v pěti pořadech. Nejdříve dopoledne pro žáky břeclavských škol Zatoulané pohádky a Rande naslepo – hudebně taneční mozaiky jak pohádkových postav pro menší, tak přiblížení se k současné mladé generaci zábavnou a nenásilnou formou, jak se chovat, respektive nechovat na prvním rande.

Večer pak divadelní sál zaplnili nejen pozvaní hosté z řad válečných veteránů regionu, ale také veřejnost, aby prožili naplno hudební představení „Růže pro válečné veterány – Z kraje do kraje“. Přídavky v průběhu celého vystoupení jednotlivých částí svědčily nejen o úspěchu a zájmu u obecenstva zaplněného sálu, ale také profesionalitě, s jakou ONDRÁŠ vystupuje a podporuje projekt Péče o válečné veterány, jehož garantem ve spolupráci s Ministerstvem obrany je Československá obec legionářská.

Všech pět pořadů v rámci prezentace AČR a projektu Péče o válečné veterány tak v průběhu dvou dní shlédlo téměř 2000 diváků.

Dalším připravovaným koncertem pro válečné veterány jsou „Růže pro válečné veterány – vánoční varhany“ v zámecké kapli valtického zámku a v příštím roce budou jednotlivé „Růže …“ dále ve prospěch válečných veteránů pokračovat.

Text: František Trávníček