Teď se nám žije o něco snadněji …

23. 11. 2010

Terénní pracovníci ČsOL. Je jich čtyřicet tři a pečují od dva tisíce veteránů. Jejich práce je spíše nenápadná, ale o to důležitější a mimořádně potřebná. A co jejich „ovečky“? Jak vnímají jejich práci a přístup k nim? O tom se také málokdy něco dozvíte. Ale dopisy, které přicházejí do ústředí ČsOL, o tom občas vypovídají více než výmluvně. Některé z nich nyní zveřejňujeme.

Vážení,

ráda bych se s Vámi podělila o dobrý pocit, který mám vždy po návštěvě terénního pracovníka pana Františka Trávníčka.

Před několika roky nás jedenkrát za rok přišla navštívit paní Jurčiková, pak tuto funkci převzal pan Čvančara, ten přijel dvakrát do roka, poptal se po našich problémech, nabídl lázně.

Tento rok začal jezdit pan Trávníček. Navštěvuje nás čtvrtletně a vždy nás potěší květinami, dárečky a poradí nebo sám vyřídí soc. služby, které při našem zdravotním stavu či věku nezvládáme. Parasce Štoudkové, mé přítelkyni, zajistil nošení obědů a větší úklid v bytě, mně donášku větších nákupů jednou týdně. Také jsme letos byly v lázních.

V našem městě je více veteránů, ale s těmi se vídám jen nahodile, a proto za ně nemohu mluvit. Ale já i moje přítelkyně jsme velice spokojené s panem Trávníčkem. Ani jsme nevěděly,že tyto služby pro nás ve městě existují. Pan Trávníček nám je zajistil a nám se teď žije o něco snadněji.

Děkujeme za milý a příkladný přístup k nám, starším. Děkujeme také min. obrany, že tuto funkci zřídilo, a děkujeme Vám všem, že na nás nezapomínáte.

Pozdrav a přání pevného zdraví Vám posílají

Paroska Štoudková a E. H. z Blanska.

 

Vážení přátelé!

Dovoluji si Vám napsat několik postřehů o působení terénního pracovníka – jmenuje se pan Vlastimil Marša.

Je to pracovník opravdu na svém místě. Na všechny dotazy dovede vždy fundovaně odpovědět. Stará se o své, jemu svěřené válečné veterány skutečně s největší odpovědností. Jeho péče o veterány je vzorná.

Prosím Vás proto, jestli je ve Vašich možnostech, ocenit tohoto pracovníka.

Za Vaši laskavost a ochotu Vám srdečně děkuji.

S úctou RNDr. Josef Dočkal, Brno

 

Zdravím Vás

a rád tlumočím poděkování Hedviky Klamtové z Hradce Králové – v těchto dnech obdržela díky práci terénního pracovníka Jaromíra Marečka příznivé rozhodnutí sociálního odboru Magistrátu města Hradce Králové. Byl jí přiznán finanční příspěvek určený pro ocenění osob, které jí pomáhají zvládnout úkony, na něž již sama nestačí. Maminka oceňuje Vaši pomoc při zvládání „úřednického šimla“, se kterým si sama nevěděla rady, a ani naše podpora „neznalců“ administrativních přístupů v tomto případě nebyla příliš užitečná.

K poděkování se rád připojuji.

PhDr. Petr Klamta