Za hroby se lvy

18. 11. 2012

Koncem listopadu 2010 vyšla kniha „Za hroby se lvy aneb po stopách osudů čs. letců padlých v letech 1939 – 1945“, která shrnuje poznatky ze šesti zahraničních expedic Klubu historie letectví v Jindřichově Hradci po Belgii, Francii, Nizozemsku, Polsku, Německu, Maďarsku a Slovensku.

V celobarevné publikaci o 296 stranách s podtitulem „Z Jindřichova Hradce po kontinentální Evropě“ najdete více než tři sta dobových fotografií z let 2. světové války. Jde o ojedinělou publikaci svého druhu na současném knižním trhu. Druhý díl „Za hroby se lvy“, tentokrát s podtitulem „Z Jindřichova Hradce po britských ostrovech“, vyjde na jaře 2012. Autory první publikace jsou Vladimír Vondrka, Vladislav Burian a Aleš Hazuka, členové Klubu historie letectví v Jindřichově Hradci, kteří velmi úzce spolupracují s jednotou ČsOL br. Stanislava Berana.

Knihu lze zakoupit prostřednictvím Klubu historie letectví za 400 Kč + poštovní dobírka a balné = 497 Kč. Možno ji též objednat u Vladislava Buriana telefonicky na tel. 723 421 821 nebo emailem na adrese burian.vladislav@seznam.cz. Další informace o aktivitě klubu – Letecké muzeum v Deštěné naleznete na http://www.leteckemuzeum.destna.cz/

Ladislav Lenk za přispění Petra Pokovby