Zářijové střelby v Odrách

6. 11. 2017

Naše jednota (ČsOL Nový Jičín) uskutečnila dne 22. září 2017 střelby z pistole pro členy jednoty a pozvané hosty na střelnici v Odrách. Cílem akce bylo touto formou uskutečnit setkaní našich členů s hosty, převážně starosty měst a obci, kteří s naši jednotou úzce spolupracují a podporuji její činnost. Touto formou jim vyjádřit určité poděkování a současně prezentovat naše poslání a činnost. 

Střeleb se zúčastnilo 19 členů jednoty a 14 hostů. Menší účast byla zapříčiněná hlavně chladným, deštivým počasím a nemocí. Střelby zabezpečoval střelecký klub Odry, který poskytl rovněž zbraně, střelivo, terče a ochranné pomůcky. Střelby se uskutečnily z pistole vz. 75, ráže 9 mm na vzdálenost 25 metrů, terč nekrytě ležící figura s kruhy, 3+ 10 rán. Nejlepšími střelci byli Kateřina Dušková (92 bodů), Vladimír Sitta (92 bodů) a Václav Bičan (91 bodů). Mezi hosty pak Odchodnický Petr, zástupce starosty Studénka (90 bodů), Ing. Libor Helis, starosta Oder (89 bodů) a Kušnír Petr, zástupce Frenštátu (82 bodů). Přes nepříznivé počasí měla celá akce velmi zdařilý průběh a přítomnými členy a hosty byla hodnocena velmi kladně jako zajímavá a přínosná. Nižší účast umožnila některým účastníkům zejména hostům opakovanou střelbu jako nácvik. Ceny pro nejlepší střelce a upomínkové dárky pro účastníky poskytly městské úřady Bílovec, Fulnek, Frenštát, Kopřivnice, Nový Jičín, Odry a Studénka, OÚ Šenov u N. Jičína a VOP.CZ Šenov.

Výbor jednoty děkuje Republikovému výboru za podporu této akce a vzhledem ke kladnému ohlasu a tradici bude v obdobné akci pokračovat i v roce 2018, kdy proběhne jubilejní již 10. ročník této významné akce jednoty.

text a foto: br. Rostislav Stehlík