Střelecký den bruntálské jednoty ČsOL

3. 7. 2018

V sobotu 30. června 2018 uspořádala bruntálská jednota ČsOL 5. ročník Střeleckého dne. Na střelnici v Břidličné hodinu po poledni přivítal předseda jednoty br. A. Zgažar 22 členů a příznivců. Připomněl, že střelecký den byl konán na počest legionáře Jana Čapka, jehož jméno má naše jednota ve svém názvu, a od jehož smrti v bitvě na Piavě uplynulo toho měsíce přesně sto roků. 

Střelby řídil br. Roman Černý. Soutěžilo se ve dvou kategoriích – děti a mládež; dospělí. Deset juniorů změřilo své síly ve střelbě z malorážkové pistole na 25 m vstoje a z malorážkové pušky na 50 m vleže. Po sečtení výsledků z obou disciplín zvítězil Vojtěch Suk, na druhém místě se umístil Matěj Řepka a třetí místo patří Jakubu Svobodovi.

Dospělí soutěžili ve střelbě z malorážky na 50 m vleže a z pušky SKS Simonov na 25 m vstoje. Po spočítání bodů se na první pozici umístili čtyři soutěžící, takže došlo mezi nimi na rozstřel. Vítězem se stal Vlastimír Brabenec, druhé místo obsadil br. Roman Černý a třetí skončil br. Antonín Zgažar.

Po soutěžní části si všichni vyzkoušeli střelbu z perkusní pušky a z revolveru, junioři z pušky SKS Simonov a dospělí z malorážkové pistole. Po ukončení střeleb si všichni s chutí opekli špekáčky. V podvečer na úplný závěr předseda jednoty a řídící střeleb předali vítězům diplomy a drobné ceny a všem ostatním pamětní účastnické listy.

Pátý střelecký den jednoty ČsOL Bruntál se vydařil. Byl finančně podpořen Ministerstvem obrany ČR, Ústředím ČsOL a městem Bruntál.

text a foto: br. Antonín Zgažar