X. ročník Memoriálu mjr. i. m. Bohumila Vávrů a ppor. i. m. Václava Martínka

16. 11. 2018

Projekt byl několik měsíců připravován členy jindřichohradeckou jednotou ČsOL ve spolupráci s 44. lehkým motorizovaným praporem Jindřichův Hradec a Klubem vojáků v záloze při ÚVS J. Hradec. Soutěž proběhla dne 29. září a byla zahájena slavnostním nástupem, při kterém bylo připomenuto, že se koná při příležitosti 74. výročí Karpatsko-dukelské operace a účastníci soutěže byli seznámeni s historickými fakty o průběhu této operace. Současně byla připomenuta památka dvou novodobých veteránů z území okresu Jindřichův Hradec, podle kterých je soutěž pojmenována, a kteří zahynuli v průběhu zahraničních misí po roce 1989. Dále bylo vzpomenuto tří příslušníků AČR, kteří v letošním roce zahynuli v Afghánistánu.

Projektu se zúčastnily všechny cílové skupiny. Z celkového počtu 76 účastníků bylo 27 členů ČsOL a novodobých veteránů, dva příslušníci AČR, 13 členů Klubů vojáků v záloze, tři příslušníci Policie ČR, devět členů Svazu důstojníků a praporčíků AČR, tři členové Asociace víceúčelových základních organizací a 19 účastníků z občanské veřejnosti.

Realizace X. ročníku tohoto projektu prohloubila vědomí veřejnosti o existenci a působení Jednoty ČsOL v Jindřichově Hradci. Na závěr byli vítězové odměněni poháry, medailemi, diplomy a věcnými cenami.

text a foto: br. Petr Pokovba