Poutě ČsOL do zahraničí – jaro/léto 2019

28. 3. 2019

Na Ústředí Československé obce legionářské v současné době vrcholí příprava jarních a letních vzpomínkových poutí organizovaných v součinnosti s Ministerstvem obrany České republiky. Ve stádiu příprav jsou nyní poutě do Ruska, na Slovensko a Ukrajinu. 

 

 

Pouť ČsOL do Ruska (Ural)

Cesta do Ruska připomene 100. výročí odchodu československých legií z ruského Uralu. Hlavní program se uskuteční ve městech Jekatěrinburg a Čeljabinsk. Plán cesty je nyní připraven a čeká se na schválení ministerstvem obrany a Ministerstvem zahraničních věcí České republiky, po kterém se ještě může změnit termín či počet účastníků. Aktuálně předpokládaný termín je 20. – 23. 5. 2019.

 

Pouť ČsOL na střední Slovensko

Červnová výprava na Slovensko připomene 100. výročí bojů o střední Slovensko. Navštívena budou města Zvolen, Banská Bystrica a plánována je také účast na historické rekonstrukci bojů u Hronské Dúbravy. Tato pouť se uskuteční ve dnech 6. – 9. 6. 2019.

 

Pouť ČsOL na jižní Slovensko a západní Ukrajinu

Na červnovou „slovenskou“ pouť naváže druhá výprava o měsíc později. Připomene 100. výročí bojů o jižní Slovensko a navštíví i Maďarsko a území bývalé Podkarpatské Rusy v dnešní Ukrajině. Navštívena bude Bratislava, Štúrovo, Nové Zámky i Užhorod. Předpokládaný termín pouti je 5. – 12. 7. 2019.

 

Všichni zájemci o účast na zmíněných zahraničních poutích by se měli co nejdříve písemně hlásit u ses. Marcely Ludvíkové na emailu sekretariat@csol.czUpozrňujeme, že poutě jsou primárně určeny členům ČsOL a potomkům československých vojáků, kteří na daných místech sloužili. Pro výběr mezi účastníky poutě bude přihlédnuto ke členství v ČsOL i fyzické způsobilosti.