Veteránská kanada 2019

9. 10. 2019

V sobotu 5. 10. 2019 uspořádala plzeňská jednota Československé obce legionářské pro své členy, jejich známé a rodiny branný den zahrnující pochod po celkem pěti stanovištích s plněním úkolů – Veteránskou kanadu. Jedno ze stanovišť zajištovali bratři z klubu vojenské historie 6. hraničářský prapor „Sibiřských úderníků“ v historických stejnokrojích československé armády. 

I letos se tradiční „kanada“ konala v lesích v okolí Chlumčan u Dobřan. Start pochodu byl u železniční zastávky, cíl ve zhruba deset kilometrů vzdálené hájovně. Zde byla i možnost vyzkoušet si na střelnici palbu z několika střelných zbraní. Samozřejmě nechybělo dobré občerstvení a účastnický diplom pro všechny, kteří se rozhodli strávit podzimní sobotu v krásné přírodě a dobré společnosti. Včetně pořadatelů se akce zúčastnilo okolo čtyřiceti lidí.

Veliký dík patří hlavnímu organizátorovi, br. Aleši Vranovskému, který na akci poprvé představil svůj nový Jeep, ale i všem ostatním sestrám a bratrům, kteří přiložili ruku k dílu.

 

text: br. Petr Tolar

foto: br. Petr Maxim a br. Tomáš Marek