Vzpomínková pouť Slovensko 2019

30. 5. 2019

Československá obec legionářská ve spolupráci s Ministerstvem obrany České republiky připravily vzpomínkovou pouť na Slovensko u příležitosti 100. výročí smrti Milana Rastislava Štefánika. Přitom navštíví místa spojená s působením československých dobrovolníků během první i druhé světové války. 

Při této příležitosti poutníci navštíví v pátek 7. června 2019 památníky československých vojáků padlých v bojích o střední Slovensko proti maďarským bolševikům (Banská Bystrica, Badín, Sliač, Zvolen) a v sobotu 8. června se zúčastní přivítání Legiovlaku (legionářského pojízdného muzea) v Hronské Dúbravě a odpoledne zde shlédnou vojensko-historickou bojovou ukázku. Neděle 9. června bude věnována vzpomínce na jednoho ze zakladatelů československého státu, Milana Rastislava Štefánika v Ivánce pri Dunaji a v Bratislavě. 

Odjezd autobusu bude v pátek 7. 6. 2019 v 0:05 z Prahy (kasárna Gen. Píky) se zastávkami v Brně (Ústř. hřbitov) a Kunovicích (třída Vítězství). Návrat zpět do Prahy je odhadován v neděli 9. 6. ve 21:00. 

 

Zájemci o účast na pouti se musí nahlásit na Sekretariát ČsOL do pondělí 3. 6. 2019, na email sekretariat@csol.cz

 

LEGIOVLAK A2R Hronska Dubrava 1