Memoriál Rostislava Stehlíka

29. 9. 2020

V souladu s plánem na rok 2020 uskutečnila Jednota ČsOL v Novém Jičíně dne 25. září 2020 tradiční střeleckou soutěž Memoriál Rostislava Stehlíka pro členy jednoty, pozvané hosty a další zájemce. Soutěž proběhla na střelnici Střeleckého klubu v Odrách. Cílem akce bylo touto formou uskutečnit setkaní našich členů s hosty, převážně starosty měst a obcí, kteří s naší jednotou úzce spolupracují a podporují naši činnost. Tímto jim vyjádřit určité poděkování a současně prezentovat naše poslání a činnost. 

Střeleb se zúčastnilo 19 členů jednoty a 22 hostů. Celkem 41 soutěžících z původně přihlášených 58. Menší účast zejména členů jednoty byla omlouvána těsně před konáním akce obavami z možné nákazy koronavirem, přestože výbor jednoty i střelecký klub zajistily přísná hygienická opatření včetně roušek, desinfekčních a hygienických prostředků.

Soutěž, která se uskutečnila díky podpoře Ministerstva obrany ČR, zabezpečoval střelecký klub Odry, který poskytl rovněž zbraně, střelivo, terče a ochranné pomůcky. Střelby se uskutečnily z pistole vz. 75, ráže 9 mm na vzdálenost 25 metrů, terč nekrytě ležící figura s kruhy, 3 + 10 rán. Nejlepšími střelci byli Kateřina Dušková – 93 bodů, Václav Bičan – 83 bodů a Alois Petroš – 81 bodů. Mezi hosty pak Jaroslav Knapek VOP.CZ – 87 bodů, Pavel Král z Oder – 79 bodů a starosta Oder Libor Helis – 78 body. Celá akce měla zdařilý průběh a přítomnými členy a hosty byla hodnocena velmi kladně jako zajímavá a přínosná.

text a foto: br. Alois Petroš