Novinky Muzea československých legií: přednášky, filmové projekce, výstava

9. 7. 2020

S počátkem letních prázdnin přichází také Muzeum československých legií, které Československá obec legionářská provozuje na adrese svého sídla (Sokolská 33, Praha 2), s několika novinkami. Pravidelná otevírací doba úterý – pátek, od 9:00 do 18:00 hodin, se nyní rozšiřuje i o víkendy, kdy bude otevřeno od 10:00 do 18:00. Pondělky zůstávají zavřené, jako u většiny muzeí. Víkendovou otevírací dobou chceme vyjít vstříct těm, kteří naše muzeum nemohou navštívit v pracovních dnech. 

Další novinkou je zahájení vlastního kulturního a vzdělávacího programu muzea formou pravidelných filmových projekcí a přednášek. Každý čtvrtek, počínaje 9. červencem, lze zhlédnout tematický film nebo vyslechnou historickou přednášku. Program se bude primárně zaměřovat na dějiny československého prvního a druhého odboje, případně obecně první a druhou světovou válkou. 

Vstup na přednášky i projekce je zdarma,stejně jako vstup do muzea samotného. S ohledem na omezené kapacity muzejního kinosálu je však nutná rezervace míst na emailu muzeum@csol.cz, nebo na telefonu 734 315 642, případně prostřednictvím událostí na Facebooku Muzea československých legií. Děkujeme za pochopení. 

Od začátku července je na chodbách muzea také k vidění nová výstava grafik legionáře Otty Matouška nazvaná „Kresby z koncentráku“. Jak název napovídá, ilustruje Matouškovu osobní zkušenost s vězněním v nacistických koncentračních táborech a doplňuje ji i o příběhy dalších bývalých legionářů, kteří koncentráky prošli. 

 

2020 07 MUZEUM

Červencový přehled přednášek a projekcí Muzea československých legií.