Střelecký memoriál Jaroslava Šámala

12. 10. 2020

Jubilejní 10. ročník střelecké soutěže pořádané na počest čestného občana města Mladá Boleslav, příslušníka domácího odboje, vynikajícího střelce a reprezentanta ve sportovní střelbě Jaroslava Šámala se uskutečnil v netradičním termínu, a to v sobotu 3. října. Dubnový termín odsunula pandemická situace Coronaviru. 

Střelecké klání se tentokrát neuskutečnilo v blízkosti Mladé Boleslavi, ale po spojení sil s přáteli z KVH Brendy se konalo na střelnici nedaleko obce Babí.

Střelecká soutěž proběhla v disciplíně střelby z kulových zbraní vyrobených do roku 1945 na 100 metrů v pozici vleže, vkleče a ve stoje. Jak se ukázalo, tak místní poměry i 100 metrů dlouhá střelecká dráha nejlépe pasovala právě kolegům z regionu. První příčku si vystřílel Michal Souček s celkovým počtem dosažených bodů 118, následovaný Davidem Šrůtkem s 91 body. Třetí pozice pak připadla Tomáši Pilvouskovi s 86 body.

Sobotní střelecké setkání se neslo v přátelském duchu, a tak nezbývá než poděkovat za pomoc při realizaci klukům z KVH Brendy. Akce se zároveň konala s významnou podporou Ministerstva obrany České republiky. Děkujeme všem partnerům a těšíme se na 11. ročník v příštím roce.

text a foto: br. Tomáš Pilvousek