Legionářské pivo ze Žamberku – pivo s čepicí

26. 7. 2021

Českoslovenští legionáři na Rusi nešířili slávu národa jen hrdinskými skutky. Již před Velkou válkou zde byly více než tři desítky pivovarů s českým kapitálem. Není proto divu, že ve vlasti oblíbené pivo si brzy našlo cestu také ke vznikajícím československým legiím, které později samy řídily i jeho výrobu v několika vlastních pivovarech. 

V upomínce a v odkazu této tradice proto uvařil v roce 2021 Pivovar Žamberk pro Československou obec legionářskou limitovanou edici piv. Ta si budou moci během léta pořídit návštěvníci Legiovlaku, a to v dárkové krabici, zahrnující piva s etiketami připomínající boje Penzenské, Čeljabinské a Sibiřské skupiny. Vladivostocký speciál pak bude k dispozici v samotném Pivovaru Žamberk.

 

legionarske pivo

 

Novinka byla poprvé představena v úterý 20. července 2021 během slavnostního zahájení výstavy Legiovlaku v Žamberku, kde si ji mohli návštěvníci legionářského vlaku rovnou zakoupit. Kdy a kde se bude Legiovlak pohybovat v následujících dnech najdete na stránce www.legiovlak.cz.