Poděkování za pomoc Jeřábkovým

26. 7. 2021

Chceme touto cestou poděkovat Vám všem za všestrannou pomoc členovi Jednoty Československé obce legionářské v Hodoníně, bratrovi Jindřichovi Jeřábkovi, jehož rodina přišla kvůli živelné katastrofě o rodinný dům v Hruškách. Osud jim připravil nejednu těžkou zkoušku, ale všichni dárci dokázali, že bratrská soudržnost a vlastenectví nejsou jen planými frázemi. 

Tornádo udeřilo ve čtvrtek 24. června 2021 po sedmé hodině večerní. Manželé Jeřábkovi byli tou dobou naštěstí v Lanžhotě, takže neutrpěli žádná zranění. Materiální škody však byly v zasažených obcích obrovské. Jeřábkovi přišli při bouři spojené s tornádem o střechu nad hlavou. Ačkoli se zprvu zdálo, že nebude nutné stavbu zbourat, přišel nemilosrdný verdikt statika – demolice. Z domu toho již mnoho nezbylo, ale povedlo se zachránit alespoň část vybavení a osobních věcí. Jeřábkovi nyní využívají náhradní ubytování u příbuzných a plánují, co bude dál.

Ještě jednou bychom rádi poděkovali Vám všem a jmenovitě bratrům z jednoty ČsOL v Mladé Boleslavi, kteří vybrali během krátké doby úctyhodnou částku, jež byla Jeřábkovým osobně předána předsedou hodonínské jednoty ČsOL. Pokud chcete bratra Jeřábka podpořit, můžete tak učinit přímo na jeho bankovní účet: 246264970/5500

S dojetím a úctou Lukáš Lexa, předseda hodonínské jednoty ČsOL.

text a foto: br. Lukáš Lexa