Veteránský revolver jednotlivců 2021

30. 6. 2021

V sobotu 19. června 2021 uspořádala plzeňská jednota Československé obce legionářské pro své členy a jejich příbuzné, stejně jako pro některé další spřátelené osoby, střeleckou soutěž jednotlivců „Veteránský revolver“. Akce se uskutečnila na střelnici v Plzni-Lobzích, kde se střílelo z pistolí CZ75 SP-01 Shadow ráže 9x19mm Para. Soutěž byla rozdělena do čtyř kategorií: junioři (15 soutěžících), ženy (19 soutěžících, muži (31 soutěžících) a elita (9 soutěžících). 

Výsledky byly následující. V kategorii juniorů se na 1. místě umístil Tobiáš Chlápek, na 2. místě Luděk Brožík a na 3. místě Jan Škarda. Oproti minulým ročníkům se zúčastnilo nejvíce juniorských soutěžících. V kategorii žen se na 1. místě umístila Julie Bártová, na 2. místě Eva Boháčová a na 3. místě Jana Hošková. V kategorii mužů se na 1. místě umístil Zdeněk Málek, na 2. místě Pavel Paur a na 3. místě Michal Dorunda. Mezi elitní střelce byli zařazeni ti, kteří v minulých soutěžích nastříleli alespoň dvakrát více než 80 bodů a nikdy nenastříleli méně, než 50 bodů. Na 1. místě se umístil František Papež, na 2. místě Tomáš Marek a na 3. místě Jan Soukup.

Celkem soutěžilo 74  střelců, což bylo více než kdykoliv předtím. Pět z letošních střelců dosáhlo nejméně 83 bodů ze 100 možných, což je již výkonnostní třída (přepočteno) v kategorii sportovní pistole, konkrétně tři střelci 87 až 90 bodů (II. výkonnostní třída) a dva střelci pak 83 až 86 bodů, tedy III. výkonnostní třída. Gratulujeme!  Bohužel letos žádný střelec nedosáhl 91 a více bodů (I. výkonnostní třída). Je vidět, že zima i epidemiologická přestávka způsobená pandemií covid-19 udělaly své, v minulých letech získávalo výkonnostní třídu více soutěžících. Uznání si ovšem zaslouží všichni. Na akci bylo přítomno více lidí, někteří ovšem nestříleli, a tři účastníci po zhlédnutí svých terčů ze soutěže odstoupili. Všem patří poděkování za účast a společně strávený čas.

text: br. Petr Tolat, br. Miroslav Hus

foto: br. Petr Maxim