5. ročník Memoriálu Ludvíka Darovce

8. 6. 2023

Na den 1. června 2023 připravila kladenská jednota Československé obce legionářské 5. ročník střeleb z pistole na počest válečného veterána Ludvíka Darovce. Tato oblíbená střelecká soutěž se uskutečnila v příjemné atmosféře na střelnici ve Zvoleněvsi a zúčastnilo se jí 36 střelců a střelkyň.

Střelby zahájila předsedkyně jednoty ses. Eva Armeanová, která představila dceru Ludvíka Darovce ses. Miroslavu Čížkovou a jejího manžela Stanislava Čížka. Bratr Ludvík Darovec, který se zúčastnil bojů o osvobození republiky, byl dlouholetým členem kladenské jednoty.

Novému členovi Jiřímu Brtníkovi byl předán odznak a členský průkaz. Na závěr předsedkyně jednoty popřála hodně střeleckého štěstí a předala slovo panu Rubešovi, který přítomné seznámil s bezpečnostními pokyny. Poté br. Stanislav Pítr ustanovil střelecké dvojice a začal boj o medaile. Po sečtení všech terčů předsedkyně jednoty vyhlásila vítěze a předala poháry, medaile, diplomy a dárky.

V kategorii žen zvítězila ses. Miroslava Čížková, která střílela s plným nasazením, aby uctila památku svého otce, a nastřílela 89 bodů. Druhé místo obsadila Edita Volková s 85 body a třetí místo se 77 body si překvapivě vystřílela 83letá Hedvika Frýdlová, která střílela poprvé v životě. V kategorii mužů si první místo vystřílel Jaroslav Šíma, získal 99 bodů, druhé místo s 98 body obsadil Jiří Skála a třetí místo za 94 bodů získal Jiří Zaňka. Všichni také obdrželi pamětní listy.

Poděkování patří primátorovi statutárního města Kladna Milanu Volfovi za poskytnutí dotace a všem zúčastněným.

text: ses. Eva Armeanová
foto: br. Stanislav Pítr