Ashborne Games oznamují Last Train Home – strategickou hru o československých legionářích

12. 6. 2023

Brněnské herní vývojářské studio Ashborne Games spadající pod vydavatele THQ Nordic oznamuje svůj debut Last Train Home – strategickou hru o československých legionářích inspirovanou skutečnými událostmi.

První světová válka skončila, ale boj pokračuje. Staň v čele legie československých vojáků, kteří se obklopeni chaosem občanské války zoufale snaží dostat domů. Proveď je nemilosrdnou divočinou Sibiře na palubě obrněného vlaku. Starej se o posádku, rozhoduj o proviantu a zásobách a snaž se přežít.

Zhlédněte trailer na hru: https://youtu.be/q0lJ9A4AtFo

Titul byl exkluzivně světu představen v rámci prestižní PC Gaming Show 11. června a nyní je možné si jej přidat do seznamu přání na digitálním obchodu Steam, kde bude vydán v průběhu roku 2023. Dílo vzniká v 50členném týmu od roku 2021 ve spolupráci s Československou obcí legionářskou poskytující odborné historické konzultace a mediální podporu.

Přidejte si hru do seznamu přání na Steam: https://store.steampowered.com/app/1469610

Čeští a slovenští diváci se zároveň mohou těšit na imerzivní dabovanou československou lokalizaci, které se ujme například herec Karel Dobrý, držitel ocenění Českého lva, ztvárňující pobočníka velitele (hráče) kapitána Langera.

„Hráči si užijí více než jen boje, protože důležitou částí hry je i správa vaší posádky mezi misemi – každé rozhodnutí má následky. Titul je inspirován skutečnými příběhy československých legionářů po Velké válce. Hra tak umožňuje nejen okusit náročnou cestu přes Sibiř, ale i prožít zapomenutou část naší historie. Naši hrdinové se museli překonat území zmítané Ruskou civilní válkou, aby se vrátili za svými blízkými do nově zrozené vlasti.” – Petr Kolář, vedoucí studia Ashborne Games.

Klíčové prvky Last Train Home:

  • PUSŤ SE DO BOJŮ: Nasazuj svou jednotku a plň různorodé cíle v řadě misí v reálném čase, při nichž tě speciální bojové dovednosti, plánování a špičková taktika dovedou k vítězství.
  • ZLEPŠUJ VÝBAVU SVÝCH VOJÁKŮ: Zdokonaluj posádku odemykáním nových dovedností a získáváním lepší výstroje a výbavy – objevuj jejich příběhy, uděluj jim medaile a pomáhej jim dosahovat vyšších hodností.
  • STAREJ SE O POSÁDKU: Uděluj vojákům ve vlaku úkoly podle jejich nebojových rolí. Vyráběj předměty, ošetřuj zraněné a snaž se pozvednout morálku během svízelné cesty domů.
  • UPGRADUJ VLAK: Odhal plný potenciál obrněného vlaku tím, že budeš vylepšovat vozy a lokomotivu a dohlížet na důležité údržbové práce, které zajistí jeho pojízdnost.
  • CESTUJ PŘES SIBIŘ: Shromažďuj a vyměňuj zásoby, navazuj nová spojenectví a poraď si s každou krizí, která přijde, zatímco na rozhlehlých sněžných pláních Sibiře zuří občanská válka.
  • PONOŘ SE DO PŘÍBĚHU ZALOŽENÉHO NA HISTORICKÝCH UDÁLOSTECH: Hra Last Train Home představuje působivý příběh, který vykresluje zážitky československých legionářů a jejich statečného boje jménem sil států Dohody během první světové války.

Důležité odkazy: