Střelecký memoriál Jednoty ČsOL v Bruntále

7. 6. 2023

V sobotu 3. června 2023 uspořádala Jednota Československé obce legionářské v Bruntále „34. pěšího pluku střelce Jana Čapka“ střelecký memoriál. V pořadí již 10. ročník slavnostně zahájil předseda jednoty br. Antonín Zgažar, který na střelnici v Břidličné přivítal 27 účastníků, z toho osm členů jednoty. Poté následovalo poučení o bezpečnosti na střelnici a seznámení se zbraněmi, které provedl vedoucí střeleb br. Roman Černý.

Po nástřelných ranách se přistoupilo k samotnému klání. Soutěžilo se ve třech kategoriích ve střelbě z malorážkové pušky na 50 m a malorážkové pistole na 25 m. Body z obou střeleb se sčítaly.

Předseda jednoty společně s vedoucím střeleb předali nejlepším třem střelcům v každé kategorii diplomy a drobné ceny, ostatní účastníci obdrželi pamětní listy. V kategorii mužů zvítězil Adam Hasalík se 74 body, v kategorii žen obsadila první příčku sestra Jaroslava Blahová s 63 body a kategorii chlapců vyhrál Jakub Svoboda se 71 body.

Po skončení soutěžní části si účastníci zastříleli z „nesoutěžních“ zbraní – samonabíjecí pušky Simonov, pistole Glock, útočné pušky vz. 58 a perkusní pušky. Po ukončení střeleb přišly k chuti opečené špekáčky s chlebem a hořčicí.

Akci finančně podpořily Ministerstvo obrany České republiky a Československá obec legionářská.

text a foto: br. Antonín Zgažar