Abychom se vám mohli podívat do očí

18. 11. 2012

 Kdy jindy by si měl člověk najít čas na pár příjemných společenských setkání, než před Vánoci. Několik takových se uskutečnilo v závěru roku 2009. Byli jsme při tom.  

První z ních, vánoční vinšování s Ondrášem, se konalo ve středu 16. prosince ve vánočně vyzdobeném vojenském kostele na pražských Hradčanech. Mezi posluchači ani letos nechyběl host z nejváženějších, a to armádní generál Tomáš Sedláček, čestný předseda ČsOL.

Po koncertu následovalo setkání veteránů s představiteli Ministerstva obrany České republiky, Armády České republiky, které organizovala VLRZ (Vojenská lázeňská a rekreační zařízení) v Domě armády Praha v Praze 6. Jeho účastníky pozdravili náčelník Generálního štábu armádní generál Vlastimil Picek, náměstek ministra obrany František Padělek a ředitel VLRZ plk. Václav Janoušek.

Následující den, ve čtvrtek 17. prosince 2009, se veteráni 2. světové války, žijící v působnosti Krajských vojenských velitelství Karlovy Vary a Liberec, setkali s místopředsedou vlády a ministrem obrany Martinem Bartákem, náčelníkem Generálního štábu AČR armádním generálem Vlastimilem Pickem a dalšími představiteli Ministerstva obrany ČR. Ministr obrany při této příležitosti konstatoval, že: „Česká republika musí i nadále v duchu svých nejlepších vojenských tradic přejímat svůj díl odpovědnosti za společně hájené hodnoty svobody a demokracie. Od této základní zásady nelze ustoupit. Jinak bychom se vám, válečným veteránům, nemohli podívat do očí.“

 

 

Text: Jitka Lenková

Foto: Václav Kupilík, Jitka Lenková

Zdroj:

http://www.army.cz/scripts/detail.php?id=15542

http://www.army.cz/scripts/detail.php?id=15543