O medaile a diplomy bojovalo 13 družstev

18. 11. 2012

V soboru 24. října se na střelnici AVZO v Dolním Skrýchově uskutečnil 1. ročník střelecké soutěže družstev a jednotlivců ve střelbě z armádních zbraní „Memoriál mjr. i.m. Bohumila Vávrů a ppor. i.m. Václava Martínka“.
Soutěže, organizované Československou obcí legionářskou – Jednotou Jihočeského kraje a Jednotou br. Stanislava Berana z Jindřichova Hradce, se zúčastnilo celkem 13 tříčlenných družstev v kategoriích „Veteráni“, „Hosté“ a „Ozbrojené síly, sbory a střelecké kluby“.

V jednotlivých  kategoriích si poháry, medaile a diplomy  za  1. místo odnesla družstva členů  jindřichohradecké Jednoty Obce legionářské, KVZ J. Hradec a AVZO při Ministerstvu obrany ČR, ve složení pplk. v zál. Ing. Karel Krátký, plk. v. zál. Ing. František Brož a pplk. Ing. Oldřich Přecechtěl, které se počtem  531 nastřílených bodů ze 600 možných, stalo nejúspěšnějším družstvem.

Nejúspěšnějším jednotlivcem se stal rtn. Zdeněk Viktorin, příslušník 44. lehkého motorizovaného praporu z Jindřichova Hradce, nástřelem 186 bodů z 200 možných.