Soutěžilo se o dva poháry

18. 11. 2012

Soutěž se skládala ze střelby o Putovní pohár Marie Ljalkové  (jednotlivci) a o  Pohár hrdinů padlých v boji za svobodu a demokracii (družstva). Marie Ljalková, československá odstřelovačka, která byla poprvé nasazena u Sokolova, se tohoto 1. ročníku zúčastnila osobně, aby dekorovala vítěze a předala mu „svůj“ pohár památně do jeho rukou. 

Pořadí jednotlivci:

1. místo: Jiří Stehno – Jednota Valtice

2. místo: Vlatimil Marša – Jednota Valtice

3. místo: Jiří Dunaj – Jednota Valtice

 

Z ostatních jednot a sdružení tam také byli, ale… V družstvech už to bylo pestřejší:

Výsledky družstev:

1. místo: Jednota Valtice (J. Stehno, V. Marša, J. Dunaj)

2. místo: Jihomoravská krajská jednota – organizace (P. Čapek, R. Molík, D. Hausner)

3. místo: Zlínská krajská jednota – organizace (J. Káčer, D. Javořík, O. Jiroušek)

Všem blahopřejeme. Účastníci na medailových místech obdrželi diplomy, medaile a věcné dary, které věnoval autor knih s vojenskou tématikou V. Hajný, který je i majitelem AWIW a dalšími dárkovými předměty, které dodala společnost OK business, s.r.o. Celkem se účastnilo 30 střelců a 7 družstev. Během dne se „objevilo“ na 50 členů sdružení a jednot z kraje. Poděkování patří i jednotě Valtice za dodání materiálů, za výpomoc, jmenovitě F. Trávníčkovi a jednotě Brno I. J. Jarolímovi. Příští rok na shledanou.

Text a foto: Karel Černoch

viz též

http://jihomoravsky.legionar.org/index.php?aktuality-Strelecka-soutez-o-Pohar-Marie-Ljalkove-a-Memorial-druzstev-o-Pohar-hrdinu-padlych-v-boji-za-svobodu-a-demokracii/&rubrika=1&pg=home&kr=14&gal_str=2&typ_zobrazeni=katalog&uid=5968

http://petactyricitka.rajce.idnes.cz/Pohar_Marie_Ljalkove_2009/