Armádní generál T. Sedláček oslavil třiadevadesátiny

18. 11. 2012

Rád o sobě říká, že je starší než samostatné Československo a také, že by se chtěl dožít alespoň pětadevadesáti. Má deset pravnoučat a přítelkyni, která se o něho skvěle stará. A neustále z něj doslova čiší optimismus a radost ze života.

Legenda čs. zahraničního odboje a čestný předseda Československé obce legionářské armádní generál Tomáš Sedláček 8. ledna letošního roku oslavil 93. narozeniny. Toto významné životní jubileum si připomněl také v hotelu Legie spolu s představiteli Čs. obce legionářské. Místopředseda ČsOL br. Pavel Budinský a tajemník obce br. Emil Cigánik mu kromě drobných dárků předali především stříbrnou Pamětní medaili Československé obce legionářské, kterou mu udělilo Předsednictvo Republikového výboru ČsOL za zásluhy o obnovu a šíření legionářských tradic.

Zcela jistě zaslouženě, neboť právě Tomáš Sedláček stál v devadesátých letech minulého století u obnovení Čs. obce legionářské a dodnes se pravidelně a aktivně účastní akcí pořádaných obcí včetně jednání jejích pracovních orgánů. A hlavně silou své osobnosti a autoritou napomáhá šíření myšlenek a idejí legionářského hnutí v široké veřejnosti.

Bratře Tomáši, ještě jednou Ti blahopřejeme ke Tvým 93. narozeninám!

Text a foto: Ladislav Lenk