Pohár Marie Ljalkové opět putoval do rukou nejlepších

18. 11. 2012

Již III. ročník střelecké soutěže jednotlivců O pohár Marie Ljalkové a memoriálu Padlých hrdinů za svobodu republiky a demokracii tříčlenných družstev a jednotlivců se uskutečnil 1. října 2011 v areálu střelnice AWIW v Brně.

Akce byla organizována Československou obcí legionářskou a její jednotou Jihomoravský kraj. Akci za hlavního přispění ČsOL a Ministerstva obrany ČR, podpořila i řada sponzorů formou darů a cen do soutěží. Partnerem byla firma MD Distribution. Jednalo se o již třetí ročník, v tomto roce opět s mezinárodní účastí ze Slovenska, kdy přijel viceprezident Unie vojnových veteránů Slovenska pplk. Pavol Marko s týmem střelců. Soutěž proběhla ve sportovním, pracovním a společenském duchu zároveň. Akce letos bohužel nebyla kvůli zdravotním potížím podpořena osobní účastí Marie Ljalkové, ale všichni zúčastnění jí vzdali holt a popřáli brzké uzdravení.

Její putovní pohár byl předán do rukou nejlepšího z nejlepších, kterým byl Karel Krátký z Liberce, který nastřílel 94 bodů ze 100. Liberečtí ostatně obsadili všechna tři první místa. Nicméně v soutěži družstev nestačili na reprezentanty z Univerzity obrany, kteří obhájili prvenství v této kategorii. Vítězové byli za své výkony bohatě odměněni, ostatní také neodešli s prázdnou. Všichni minimálně s nevšedním zážitkem z prostředí a klubovny Sdružení moravských střelců. Akce se účastnilo celkem 37 střelců v soutěži jednotlivců a 12 družstev včetně družstva ze Slovenska.

Text a foto: Ing. Karel Černoch, předseda JMK jednoty ČsOL