Ondráš opět zamířil na jih Moravy

18. 3. 2013

Po dvou letech zamířil Vojenský umělecký soubor Ondráš na jižní Moravu, aby zde zahájil sérii benefičních koncertů. V minulém roce s programem Vlčí máky válečným veteránům – Z kraje do kraje dosahoval úspěchů např. v Žatci nebo Prostějově. Letos byla opět, po zkušenostech z roku 2011, zvolena jihomoravská variant, doplněná o místa v jiných částech České republiky.

Soubor se obměnil a také program pro válečné veterány doznal určitých obměn. Namísto úspěšného Z kraje do kraje zařadil nový program Živá kronika – a na živosti představení se to projevilo. Jak nás informovali sami účastníci a organizátoři koncertů v Moravské Nové Vsi a ve Veselí nad Moravou, překvapila je samotné nejen účast, kdy byly zaplněny oba sály v jednotlivých městech, ale především profesionalita a atmosféra, které tyto koncert provázely. Vystoupení pro děti pak byla zcela zaplněna, a tak návštěvnost přes 1000 osob na těchto představeních dává dobrý předpoklad nejen pro další koncerty v Přerově, Hranici na Moravě, Chrudimi, Mikulově, Ivančicích, ale také pro vánoční vinšování v Lužicích u Hodonína anebo Břeclavi.

Ondráš však letos není jen hlavním interpretem v rámci Vlčích máků pro válečné veterány, ale jeho cimbálová muzika se zúčastní i dalších benefičních akcí pořádaných ČsOL, a to především pořadem Cestami válečného veterány v dubnu a květnu letošního roku v Ostravě a na IDETU. Ani Vyškov a Hranice nad Moravou nepřijdou o plánované koncerty, jen v současné době je nutno stanovit jejich náhradní termín. Každý, kdo tedy bude mít zájem, ať sleduje web ČsOL, kde budou informace v dostatečném předstihu.

-FFT-