Pamětní stříbrná mince ke 100. výročí založení československých legií – Objednávky!

13. 11. 2013

V srpnu příštího roku vydá Česká národní banka pamětní stříbrnou dvousetkorunu, která ponese motiv založení československých legií.

Podobu vydávané stříbrné mince si můžete prohlédnout na internetové stránce http://www.cnb.cz/cs/platidla/numismatika/plan_emise_2011-2015/psm_200/legie_realizace.html. Mince budou vydány ve dvou kvalitách, které se liší svým technickým provedením. V běžné kvalitě je mince stejnoměrně leštěna, ve špičkové je mincovní podle vysoce leštěné a reliéf matovaný, čímž se dosáhne vyššího kontrastu. Cena mincí bude stanovena v červenci 2014, ale přibližně by se měla pohybovat okolo 400 Kč v běžné kvalitě a 500 Kč ve špičkové kvalitě.

legie realizace rublegie realizace lic

Jelikož se jedná o omezenou sérii mincí, je možné si nyní tuto minci v rámci společné objednávky ČsOL závazně objednat. V případě, že máte o tuto minci zájem, posílejte závazné objednávky na email: legie100@csol.cz. Jako předmět uvádějte heslo „MINCE“, do zprávy pak své jméno, druh mince a počet kusů.  Objednávky zasílejte do 29. listopadu 2013.